"Порто" по паметен и драматичен начин елиминира "Ювентус" в осминафинал на Шампионската лига - "Старата госпожа" победи с 3:2 в Торино, но португалският тим продължава заради гол повече на чужд терен. Резултатът в първия двубой бе 2:1.

Серджио Оливейра откри в 19-ата минута от дузпа. Първото полувреме бе доста зрелищно, макар че падна само едно попадение - головите ситуации и пред двете врати се редяха една след друга. "Порто" можеше да води и с повече.

В 49-ата Федерико Киеза изравни. Четири минути по-късно "драконите" останаха с човек по-малко заради втори жълт и червен картон на Мехди заради разкарване на топката.

В 63-ата страхотният Киеза изравни общия резултат от двете срещи - 2:1. Втори гол можеше да падне и преди това. А въпреки че бе в намален състав, "Порто" имаше възможности да отбележи - две.

До края Киеза можеше да запише хеттрик, а Хуан Куадрадо удари греда.

Стигна се до продължения. Гостите записаха нов пропуск - чрез Марега.

В 115-ата Оливейра вкара от свободен удар, при който стената се пропука (доста лекомислено), като в нея бе и Кристиано Роналдо, а вратарят Войчех Шчесни допусна много "лек" гол.

Тежък колективен гаф, а начинът, по който Роналдо се обърна с гръб при шута на Оливейра, ще се коментира дълго.

А това не бе краят - в 117-ата Адриен Рабио отбеляза за 3:2 и върна шансовете на торинци. В самия край "Ювентус" имаше шансове, но ги изтърва.

Другият мач също не мина без перипетии. "Борусия" (Дортмунд) и "Севиля" направиха 2:2, но напред продължава германският тим заради 3:2 в първата среща в Андалусия.

Във втора пореден двубой в рамките на дни "Борусия" поведе с 2:0 и изтърва аванса си. Холанд откри в 35-ата, а в 52-ата удвои от дузпа, която бе бита още веднъж, след като вратарят Буну първоначално спаси. Имаше нелиципреятни провокации между него и Холанд.

От 11-метров удар гостите намалиха в 68-ата чрез Ен Несири. Пак той бе точен за 2:2 в 90-ата. В последните секунди "Севиля" получи още един шанс, но тук не се стигна до продължения.

В сряда са мачовете "Пари Сен Жермен" - "Барселона" (4:1 в първия мач) и "Ливърпул" - "Лайпциг" (2:0). Реваншът на втория двубой отново е в Будапеща. Началният им час е 22.