Ден след скандалното интервю на принц Хари и Меган Маркъл пред Опра Уинфри, в което имаше подхвърляне на съмнения за расизъм в британското кралско семейство, престолонаследникът и баща на Хари принц Чарлз имаше публичен ангажимент. Той се появи във ваксинационен център на Националната здравна служба на Великобритания в църквата "Джийзъс Хаус" близо до Брент Крос. 

Според думите на Меган по време на интервюто Хари ѝ споделил как е имало забележки от неназован член/членове на кралската фамилия за това с какъв цвят на кожата ще се роди синът на двойката Арчи. Към момента Бъкингамският дворец запазва мълчание за твърденията на херцога и херцогинята на Съсекс по време на интервюто, което е гледано вече от десетки милиони зрители по света.

Чарлз беше с маска, докато разглеждаше църквата, поздравяваше медицинския персонал, който е зает с ваксинацията, както и работещите в религиозната институция, размени и няколко думи с членовете на общността, които чакаха за имунизация.

На тръгване британският престолонаследник не отговори на репортерски въпрос за интервюто. Той спря, погледна, но след това се обърна и продължи напред.

Пред Опра Уинфри Хари се оплаква, че баща му спрял да му вдига телефона, когато се опитвал да обсъди с него оттеглянето си като работещ член на кралското семейство. Херцогът каза още:

"Почувствах се истински предаден, защото той е минал през нещо подобно... Знае каква е болката".

Все пак Хари добави: "Винаги ще го обичам, но ме боли от това, което стана. Един от приоритетите ми ще продължи е да опитвам да оздравя нашите отношения".