"Глазгоу Рейнджърс" предсрочно стана шампион на Шотландия - за първи път от десет години.

Шест кръга преди края тимът има 20 точки аванс пред "Селтик". Вчера "сините" биха "Сейнт Мирън" с 3:0 у дома, а днес "детелините" не успяха срещу "Дънди Юнайтед" - 0:0, така и на теория титлата е решена.

След две седмици голямото дерби на Шотландия ще е само за чест.

"Селтик" опитваше да стане №1 в страната си за рекордния десети пореден път, но "Рейнджърс" не си даде постижението и си върна трона в точния момент.

Титлата е под номер 55 - световен стандарт.

За последен път "Рейнджърс" триумфира през 2010-2011 г. На следващата година обаче клубът фалира, мина през процедура по насъстоятелност и тръгна от най-ниското ниво на футбола в Шотландия. Пет години по-късно "Джърс" се завърна в елита и започна да топи огромното си изоставане пред "Селтик".

Начело на отбора е легендата на "Ливърпул" Стивън Джерард, който влиза в историята на "Рейнджърс".

Стивън Джерард празнува с фенове от прозорец на "Айброкс".

 

Този сезон тимът му има 28 победи от 32 мача в елита дотук, вкарал е 77 гола и е допуснал само девет. Представя се отлично и в Лига Европа, където вече е осминафиналист.

Звездата на тима Алфредо Морелос.

 

Още вчера - покрай мача със "Сейнт Мирън", хиляди фенове нарушиха мерките за физическа дистанция и се стекоха на "Айброкс". Днес, след последния съдийски сигнал на мача на "Селтик", техният брой е многократно повече.

Тази част от Шотландия, която подкрепя "Рейнджърс", празнува лудо, а партитата засега са само семейни и улични.