Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

12 души нелегални мигранти бяха заловени днес при полицейска акцията на граничен пункт "Капитан Петко войвода", съобщава БНТ. Става въпрос за канал на трафик през река Марица. Трафикантът е 55-годишен българин от Хасково, с криминално минало.

Задържаните чужденци в момента се намират в миграционния център в Любимец. Сред тях има три семейства с три деца, които са на 2, 3 и 4 години.

11 от задържаните се определят като сирийци, един е посочил, че е иракчанин.

За да влязат у нас, те са платили между 2000 и 4000 евро. Крайната им цел е била София.

"Влезли са през река Марица с лодки, каналджията ги е превозил с лодки. Задържани са в землището на село Генералово. След като са оставени на брега, са преминали пеша, вървели са по коритото на реката, излизат на пътя, там ги е чакал водачът. Качени са в микробуса в товарното помещение и малко преди да тръгне, е задържан от служителите на Гранична полиция Ново село", заяви зам.-районният прокурор на Хасково Мария Кирилова.

При рутинна проверка гранично-полицейският наряд проверил товарния автомобил и открил 12-те души.

Коментари

....

Крайна цел - София. Това не звучи добре. Иначе много услужлив бил тоз нашият каналджия.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.