Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Самолет на френската авиокомпания "Ер Франс", изпълняващ полет от Париж до Ню Делхи, е кацнал вчера принудително в София заради пътник, който се е държал агресивно, предадоха бТВ и Нова телевизия.

Пътникът е индиец и е арестуван след приземяването.

Той е нападнал един от стюардите и се е опитал да влезе в пилотската кабина, съобщиха телевизиите.

За случая е уведомено индийското посолство, а Софийската градска прокуратура е повдигнала обвинение на задържания.

„Вчера вечерта е получено съобщение в СГП относно индийски гражданин, който е застрашил сигурността на полет от Париж до Делхи. Той се е държал арогантно и е осъществил нападение над стюард на самолета. Блъскал е по вратата на екипажа. Разпитани са свидетели. Лицето е привлечено в качеството на обвиняем. Задържан е за 72 часа. Осигурени са му преводач и контакт с посолството на Индия у нас” - каза пред Нова телевизия  прокурорка Илияна Кирилова от Софийска градска прокуратура.

По първоначални данни не става дума за инцидент след употреба на алкохол, допълни тя.

Сигналът за необходимост за извънредно кацане на полет по направление Гана - Париж - Делхи е постъпил около 16:10 часа в петък в Гранична полиция, посочи комисар Теодор Чешмеджиев, началник на Гранично полицейско управление аерогара София, цитиран от БТА.

Самолетът е кацнал около 17.00 часа в София. След задържането на индийския гражданин, полетът е продължил по направление.

На индийския гражданин е повдигнато обвинение по член от Наказателния кодекс за извършване на действия, които застрашават сигурността на въздухоплавателно средство в полет, посочи Ивайло Ангелов от Националната следствена служба. Престъплението е тежко и предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 10 години, уточни той.

Изясняват се мотивите за действията на задържания. Той е буйствал още в началото на полета. При задържането на летище София не е оказал съпротива. Задържаният осъзнава какво е направил, но не се държи много адекватно, посочи Ангелов.

На задържания е назначен служебен защитник, осигурен му е и преводач. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.