Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

България и Унгария се сдобиват със свой представител в социалната мрежа "Фейсбук", който да проверява и маркира фалшивите новини у нас. Това съобщи компанията на Зукърбърг на брифинг днес.

Програмата, която включва журналисти от целия Евросъюз, е ръководена от "Франс прес". Проверяващите ще имат достъп и до пълните ресурси на френската агенция.

Представителите на Унгария и България са преминали и специално обучение, което ще обновяват всяка година. Те ще трябва да спазват и правила при работата като прозрачност на финансирането, методологията, и да се стремят към напълно безпристрастна оценка на фактите.

Пред бТВ от "Фейсбук" са коментирали, че не могат да проверяват директно речта на политиците. Но вече маркирани фалшиви новини няма да могат да бъдат споделяни дори от тях. Останалата информация в социалните мрежи за вота обаче влиза в правомощията на българския факт-чекър.

Фалшивите новини могат да бъдат маркирани, а многократното им пускане - да доведе до бан на потребителя.

Коментари

....

Толкова за свободата на словото и демокрацията. Добре дошъл, Нов световен ред!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.