Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Последната пратка на AstraZeneca ще пристигне утре, съобщиха от Министерство на здравеопазването.

Новите 52 800 дози се очакваха тази вечер, но ще са тук сутринта на 28 февруари в "БулБио-НЦЗПБ". Оттам ще бъдат разпределени в 28-те регионални здравни инспекции в страната и приложението им да започне, съобщиха от здравното министерство.

Те ще бъдат ползвани върху хората, влизащи в първите четири фази на ваксинационната кампания - макар все още да е мистерия кои групи влизат в трета фаза, в четвърта са хората с хронични заболявания и тези над 65 години.

Масовата ваксинация, осъществена през т.нар. "зелени коридори", няма да започне тази седмица, каза по-рано днес директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

В понеделник, 1-ви март пък трябва да дойдат 21 060 дози от ваксината на Pfizer.

 

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.