Кметът на Перник Станислав Владимиров забрани провеждането на автошествие в памет на двама младежи, загинали при тежка катастрофа в Перник. То бе организирано в социалните мрежи и насрочено за 20,00 ч. довечера.

Станислав Владимиров изказа съболезнования на близките на починалите, но заяви, че не може да толерира агресивното поведение на пътя. Според него не е ясна каузата на автошествието.

"Едно момче с опасното си шофиране загуби живота си и отне живота на свой приятел. С отбелязването на трагедията с автошествие ще толерираме ли безотговорното, рисково поведение на пътя?", пита кметът.

Той подчертава, че застава зад подобни мероприятия, когато те поставят голямата тема за възпитанието на младото поколение и поведението му на пътя и в обществото.

Вечерта на 19 февруари на вътрешноградската магистрала в Перник автомобил, управляван от 20-годишния Викторио, прелетял в насрещната лента и се ударил челно в автобус. Шофьорът загинал на място. Връстникът му Ибрахим, който пътувал с него, почина няколко дни по-късно.

БТА