На Тайгър Уудс няма да бъдат повдигнати криминални обвинения за тежката катастрофа, при която едва не загуби живота си в Лос Анджелис, информира Би Би Си.

Величието на голфа се преобърна няколко пъти с автомобила си в участък, на който често се случват пътни инциденти - заради превишена скорост, а теренът е коварен, има завои и платната са тесни. Последното е констатация и на местния шериф Алекс Вилянова на пресконференция.

В кръвта на Уудс не са открити следи от алкохол и наркотици. Той имаше подобен инцидент в миналото, когато водеше битка със зависимости, но случаят сега не е такъв.

В най-лошия случай може да понесе административно наказание - за опасно шофиране, ако крайното заключение стигне до такъв извод, добави Вилянова, цитиран от АФП.

Тайгър Уудс се възстановява в болница. Той понесе тежки травми и на двата крака, особено на десния, в който са поставени фиксиращи пластини на костите. Рано е да се прогнозира дали ще може да играе отново.

Наскоро голфърът претърпя операция на гърба - поредна.

Неговите проблеми на и извън игрището започнаха през 2009 г., когато стана ясно, че е изневерявал на съпругата си Ерин с десетки жени. Постъпи в клиника за лечение на зависимост към секса. По-късно се разведе.

След това започнаха болежките му в гърба. През 2017 г. беше арестуван, след като бе открит заспал на волана на луксозния си автомобил. Тогава в пробата му бе открит „коктейл от наркотици“, както се изразиха властите в щата Флорида.

Тайгър Уудс спечели турнира „Мастърс“ в Огъста през 2019 г. - негов 15-и голям трофей и първи след 11 години „суша“. Не успя обаче да си върне старата слава. Тогава завърши годината под №6 в световната ранглиста, а сега е 50-и.