Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Здравният министър професор Костадин Ангелов ще се срещне днес с представителите на туристическия бизнес във връзка с ваксинирането на персонала преди предстоящия летен сезон.

Кога и как секторът ще рестартира своята дейност е най-важната тема за представителите на туристическия бизнес. Ваксинацията на персонала е една от стъпките за това, каза Павлина Иванова, председател на обединение "Бъдеще за туризма".

"Това ще е важно за служителите в офиса, за екскурзоводите, за шофьорите на трансферните автобуси, за всички, които са в досег с туристите и е много важно, за да бъдем безопасна дестинация, да бъдем ваксинирани", заяви тя пред БНР. 

Туроператорите ще настояват за влизащите в страната български и чуждестранни туристи, които имат ваксинационен сертификат, да отпадне изискването за PCR тест.

Също така да бъде коригирана ценовата политика на тестовете в страната и по границите, които на места са доста завишени, каза още Иванова:

"Следващото нещо, което искаме, е предвидимост на заповедите и някаква прецизност. С една заповед в последния момент това означава, че всички потребители си губят парите".

Представителите на бизнеса ще настояват за изработването на правила, чрез които да станат възможни автобусните екскурзии, както и да се възстанови конгресният туризъм. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.