Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Берлинска гражданска инициатива предложи днес шофьорите в германската столица да имат право само на 12 частни превоза годишно. Това означава, че всеки собственик на кола би могъл да я използва за лични нужди в рамките на града по веднъж месечно. Личните нужди също са ограничени – според предложението им, само ако става дума за превоз на голям багаж.

След 10 години шофиране в подобен режим разрешените пътувания с личната кола да се сведат до 6 годишно, предлагат още от иницативата „Народно решение за Берлин без коли“. 

Според идеята на движението в Берлин трябва да е разрешено използването само на градски транспорт, автомобили за доставки на стоки, пожарни, полицейски коли, линейки и автомобили, използвани от хора с физически недъзи.

Инициативата смята да поиска с референдум предложението им да се превърне в закон. За да накарат местният парламент да разгледа идеите им, от движението възнамеряват да съберат нужните 20 000 подписа от април до септември тази година.

Ако депутатите откажат, то догодина ще има акция за събиране на 170 000 подписа за провеждане на референдум.

„Искаме хората да могат да спят на отворени прозорци и децата да играят на улицата“, коментира говорителката на движението Нина Нобле. Ако идеите им бъдат прокарани, Берлин ще се превърне в най-голямата свободна от автомобили зона в света, смята тя.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.