Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Еврокомисията е била уведомена от производителя на ваксини Moderna за предстоящи временни смущения в доставките за ЕС през февруари.

Това съобщи днес говорител на ЕК.

Той обаче увери, че закъсненията ще бъдат наваксани през март.

Говорителят не уточни каква промяна настъпва в предварително очакваните количества до края на февруари.

И не отрече, че Брюксел преговаря за допълнителни доставки от ваксината на този производител.

Не за първи път изникват проблеми с доставките на ваксини за ЕС. През януари производителите Pfizer/BioNtech и AstraZeneca също обявиха, че в началото ще има проблеми и че ще осигурят по-малко на брой препарати от първоначално планираните.

Като мотив от AstraZeneca изтъкнаха, че не са имали време да създадат достатъчно производствени линии, тъй като преди да се договорят с ЕК, са сключили договор с Великобритания. На което еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакиду отговори, че логиката на „първи дошъл, първи обслужен“ може да важи в кварталните месарници, но не и в договорите.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.