Силната серия на "Манчестър Сити" във Висшата лига (и въобще) продължава - в двубой от 24-ия кръг "гражданите" сразиха "Тотнъм" с 3:0 на "Етахад".

Головете реализираха Родри в 23-тата от дузпа и отличният напоследък Илкай Гюндоган в 50-ата и 66-ата. Домакините можеха да отбележат и повече, а гостите ги застрашиха сериозно чак в края на мача.

Факт е, че наказателният удар за 1:0 е спорен, но тимът на Пеп Гуардиола превъзхождаше и рейдът му вече набъбна на 15 поредни победи.

Приключи серията на Жозе Моуриньо без загуба срещу Гуардиола, а тимовете им ще се срещнат отново на 25 април на финал за Купата на Лигата.

"Манчестър Сити" има 7 точки аванс пред "Лестър", 8 пред "Манчестър Юнайтед" и цели 13 пред "Ливърпул" (и мач по-малко). 

По-рано днес "Лестър" записа може би най-паметната си победа този сезон с 3:1 като домакин срещу шампиона, който подължава да разочарова феновете си.

След нулево първо полувреме, в което имаше доста положения и пред двете врати - най-вече пред тази на "лисиците", четирите гола паднаха само за 18 минути.

Мохамед Салах най-после увенча добрата игра на "Ливърпул" в 67-ата. В 78-ата Джеймс Мадисън изравни от свободен удар, като първоначално попадението не беше зачетено заради засада. При разглеждане на ВАР се оказа, че такава не е имало - поне според съдиите.

"Ливърпул" тръгна хазартно да си връща аванса и в 81-ата беше наказан след поредна груба грешка на вратаря Алисон - Джейми Варди отбеляза за 2:1. В 85-ата резултатът стана 3:1 с гола на Барнс.

В неделя "Манчестър Юнайтед" гостува на "Уест Бромич".