"Байерн" (Мюнхен) прибави и титлата от Световното клубно първенство към трофеите, спечелени през миналия сезон. На финала на турнира в Доха, Катар германският властелин победи мексиканския "Тигрес" с 1:0.

Бенжамен Павар реализира в 61-ата минута в ситуация, при която преди удара на французина грешка направи вратарят на "Тигрес" във въздушен двубой с Роберт Левандовски. Страничният съдия вдигна засада на поляка и голът първоначално не бе зачетен, но се намеси ВАР и главният арбитър посочи центъра - гол.

Преди почивката беше отменено попадение на Джошуа Кимих.

"Байерн" доминираше и е изненада донякъде, че спечели само с 1:0. Първенецът на Германия и в Шампионската лига създаде няколко положения, към края Толисо удари греда, имаше вратарски намеси... Същевременно не позволи на опонента си дори финален натиск.

"Тигрес", воден в атака от добре познатия французин Андре Пиер Жиняк (горе), създаде опасности най-вече при статични положения и имаше претенции за дузпи, които не бяха основателни.

Турнирът трябваше да е в края на миналата година, но бе изместен заради пандемията. А в триумфалната за клуба 2020-а "Байерн" спечели всички турнири и финали, които можеше да спечели. Това прави шест, прибавяйки и успеха тази вечер. Това е изравнен рекорд на "Барселона" от 2009 г.

"Тигрес" е първенец на КОНКАКАФ и на полуфинала отстрани другия фаворит - бразилския "Палмейрас" с 1:0. Третото място е за египетския "Ал Ахли", надвил с дузпи "Палмейрас" - 3:2 след 0:0. Азиатците отстъпиха пред "Байерн" в другия полуфинал - 0:2.