Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Здравните власти в Белгия са решили поне за два месеца да спрат поставянето на ваксината на AstraZeneca срещу COVID-19 на хора над 55 години, съобщиха местни медии, цитирани от БТА.

Причината е, че все още липсват достатъчно данни дали този препарат осигурява защита на по-възрастните хора. Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) одобри ваксината на AstraZeneca преди седмица с уточнението, че също няма сигурни данни за въздействието в тази възрастова група.

Властите в Брюксел обмислят дали да не използват тази ваксина само при младежите. Това ще наложи промяна в националния имунизационен календар.

Правителството ще поръча допълнително около 4 милиона дози от ваксината на Moderna, а доставките се очакват до края на юни.

По последни данни в Белгия близо 286 хиляди души (3,03 на сто от населението) са получили първа доза ваксина срещу COVID-19. Най-бавно имунизацията се извършва в столицата Брюксел, където препаратите са достигнали до едва 1,78 на сто от жителите на града.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.