"Да, България", част от "Демократична България", разпространи видео във фейсбук, в което обвини ръководството на "Републиканци за България" – Цветан Цветанов и Павел Вълнев, в тролска атака.

Пред Клуб Z Вълнев отрече да има общо с организирането на тролове в социалните мрежи и на свой ред посочи кой според него има интерес от подобна очерняща кампания. 

"Игра на тролове в България има и тя е партийна. През последните седмици в "Да, България" наблюдаваме стотици коментари от фалшиви профили – еднакви, координирани послания, целящи да наводнят страниците ни. Тези десетки профили, създадени през последните два месеца, ни отведоха до една и съща "фабрика за тролове", свързана с дясната ръка на Цветан Цветанов - Павел Вълнев", се казва в анонса на видеото. 

В 4-минутното клипче се твърди, че има стотици коментари под постове на страницата на лидера на "Да, България" Христо Иванов. И голяма част от тях били "еднакви опорки".

Активисти на партията са проследили поведението и публикации на няколко потребители на социалната мрежа, които системно критикували и нападали Христо Иванов по повод негови изяви. 

Видеото показва избрани потребители с български имена и фотографии, посочили и за работно място големи търговски вериги. При по-внимателен прочит се вижда, че българските имена не отговарят на английските такива в разширението. Някои от профилните снимки пък са взети от сайтове за реклама на козметика. Според хората на Иванов имената на големите търговски марки са използвани, за да се прикрие идентичността на хората от профилите.

На активистите на "Да, България" им направило впечатление, че всички тези потребители, които критикували Христо Иванов, са харесали страницата на заместника на Цветанов – "новия политик Павел Вълнев". 

"... И активно са харесвали и коментирали положително неговите тв изяви", се кзва във видеото. 
  

Пред Клуб Z Павел Вълнев заяви, че "единственото вярно във видеоклипа на "Да, България" е, че съм нов политик". 

"Ето защо не желая да бъда замесван в стари битки, за които нямам никакъв "принос". Особено от страна на партии, с които имаме еднакви или сходни приоритети. От подобна "война" печелят само ГЕРБ, ДПС и БСП", каза още той. 

Според "Да, България" често у нас се казва, че политиката е мръсна игра, но не е задължително да бъде такава. Оттам смятат, че всички политически формации дължат на своите избиратели откритост. 

"Длъжни сме да застанем с истинските си лица и да осигурим възможност за информиран избор. Етиката го изисква, моралът го изисква, борбата за истината го изисква", завършват от формацията на Христо Иванов във видеото. 

Иначе по време на мандата на Христо Иванов като правосъден министър във втория кабинет "Борисов" именно Цветан Цветанов бе председател на ПГ на ГЕРБ. Той често бе обвиняван от Иванов, че шиканира приемането на закони за реална съдебна реформа.