Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Международният военен контингент се готви да остане в Афганистан сред крайния срок през май, предвиден в сделката на талибаните със Съединените щати,  предаде Ройтерс, позовавайки на четирима висши представители на НАТО.

Такова решение би породило напрежения, тъй като бунтовниците очакват пълно изтегляне на чуждестранните войски в споменатия срок.

“Няма да има пълно изтегляне на съюзниците до края на април”, е казал един от цитираните източници пред агенцията.

“Условията не са изпълнени”, e казал той, говорейки под условие за анонимност заради чувствителността на въпроса. “И с новата администрация в САЩ  ще има промени в политиката, нагласата за бързо изтегляне, която преобладаваше, ще бъде преоценена и бихме могли да видим много по-пресметлива изходна стратегия”.

Администрацията на предишния президент Доналд Тръмп подписа споразумение с талибаните в началото на миналата година, което предвижда изтеглянето на чуждестранните войски през май в замяна на това, че бунтовниците дадат определени гаранции за сигурността.

Тръмп приветства споразумението, което не включва афганистанското правителство, като край на 20 години война. Той намали американските войски в Афганистан дo 2 500 през този месец, най-малкият им брой от 2001 г. досега.

Плановете за това какво ще стане след април, се обсъждат сега и вероятно ще бъдат главна тема на ключова среща на НАТО през февруари, са казали източниците от алианса пред Ройтерс.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.