Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Талантливият британски режисьор Пол Грийнграс започва подготовка за снимките на новия филм по романа на Джордж Оруел "1984", съобщи сайтът Deadline.  

Спокойно можем да кажем, че в качествата на проекта не може да има и най-малко съмнение. Пол Грийнграс се е доказал като майстор на интелигентния съспенс в политически ангажирани филми, сре които "Кървава неделя", "Превъзходството на Борн", "Ултиматумът на Борн", "Полет 93" (номинация за "Оскар" за най-добър режисьор) и "Капитан Филипс" (номинация за "Златен глобус" за най-добър режисьор). Така че разтърсващата антиутопия на "1984" на англичанина Оруел няма да му се опре и трябва да очакваме наистина качествен продукт.

С производството на филма са се заели от компанията Sony Pictures, а продуцент ще бъде носителят на "Оскар" за "Няма място за старите кучета" Скот Рудин. Сценария пише британският драматург Джеймс Греъм, по-известен с работата си в театъра. Актьорският състав тепърва ще се уточнява.

Романът на Джордж Оруел е екранизиран неведнъж. На основа на "1984" са снимани телевизионни филми, както и две ленти на голям екран - през 1956 и 1984 г.

Кратка история: книгата "1984" е публикувана за пръв път през 1949 г.  Оригиналното заглавие е "Хиляда деветстотин осемдесет и четвърта" (Nineteen Eighty-Four). Романът е антиутопия и се смята за един от основоположниците на жанра. Събитията в него се развиват в тогавашното бъдеще - през 1984 г., след последната ядрена война. Главен герой е човек на име Уинстън Смит, който се опитва да се противопостави на установения тоталитарен режим на партията на Големия Брат, който следи всеки и вижда всичко.

В този ред на мисли разбираме защо книгата не е издавана в България до 1989 г., както и откъде идва името на тв предаването "Big Brother", от което някои хора напечелиха купища пари.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.