Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американският президент Джо Байдън заяви в интервю за Си Ен Ен, че не вярва да бъдат събрани достатъчно гласове в Сената за осъждането на експрезидента Доналд Тръмп по обвинения за подстрекаване към бунт, предаде Ройтерс, информира БТА.

Байдън каза пред телевизията, че не смята за възможно 17 сенатори републиканци да гласуват за осъждане на Тръмп, което би било необходимо за събиране на мнозинство от две трети в Сената, ако всички 50 сенатори демократи подкрепят обвиненията.

Служители и конгресмени от Камарата на представителите предадоха обвинителния акт за импийчмънт срещу Тръмп в Сената за иницииране на процес по обвинения за подбудителство на кървавата атака срещу Капитолия на 6 януари.

Докато демократите в Конгреса подкрепят обвиненията срещу Тръмп, сенаторите републиканци намаляват критиката си към бившия президент и избягват да призовават за осъждането му заради щурма на Капитолия. Това е ранен сигнал за влиянието, което продължава да оказва Тръмп върху партията си, отбелязва АП.

Обвинителите от Камарата на представителите внесоха в Сената едно-единствено обвинение срещу Тръмп за "подстрекаване към бунт", като извършиха церемониална процесия от долната камара на Конгреса до Сената. Безпрецедентността на ситуацията се състои в това, че Тръмп е първият американски президент, срещу когото за втори път се води процес за импийчмънт, отбелязва ТАСС.

Самият процес в Сената ще започне в седмицата, започваща на 8 февруари.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.