Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американската компания Apple пусна конкретни препоръки за разстоянието, при което технологиите в новия им iPhone 12 може да са опасни за пейсмейкъри и други импланти.

Магнитната технология в новия iPhone - MagSafe, и множеството аксесоари с нея, създават проблеми на някои устройства. От компанията препоръчват на хората с такива импланти да се консултират с лекаря си, но дават и ориентировъчни разстояния.

Ако става дума само за телефона, трябва да го държим на 15 см от импланта. Това означава да не е във вътрешния джоб на сако или яке, или пък върху гърдите ни, когато сме заспали на дивана.

Проблемът е реален - в един от тестовете iPhone 12 успял да спре имплант фибрилатор.

Ако смартфонът обаче се зарежда безжично, трябва да е на поне 30 см от импланта, за да не му влияе. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.