Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ваксината на "Модерна" срещу COVID-19 изглежда действа и срещу новите, по-заразни варианти на коронавируса, които бяха открити във Великобритания и Южна Африка. Това съобщиха от фармацевтичната компания, информира Би Би Си.

Първоначалните лабораторни изследвания показват, че антителата, които се появяват след ваксиниране, могат да разпознават и да се борят с новите варианти. Необходими са обаче още допълнителни проучвания..

Новият вариант на вируса, който беше регистриран във Великобритания, е със заразност до 70 на сто, смятат експерти.

Сегашните ваксини, които вече са в употреба, бяха изготвени въз основа на по-ранните варианти, но учените смятат, че те ще действат и при измененията.

За тези предварителни резултати са били изследвани кръвни проби от осем души, които вече са получили две дози от ваксината на "Модерна". Те трябва да бъдат потвърдени с много по-широка извадка.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.