Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Фармацевтичната компания "АстраЗенека" ще достави с 60% по-малко ваксини от предварително предвидените за ЕС през първото тримесечие на годината заради производствени проблеми, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

До края на март от препарата ще бъдат осигурени 31 млн. дози, а не 80 млн. Новината идва, след като "Пфайзер"/"Бионтех" забавиха доставките на тяхната ваксина през седмицата. Остава под въпрос дали ограничените количества ще възпрепятстват плана за ваксинация в ЕС.

Компанията планира начало на доставките за блока на 15 февруари. Европейската агенция по лекарствата обяви, че може да вземе решение за ваксината на "АстраЗенека" на 29 януари.

Говорител на компанията заяви, че няма да има закъснение в планираното начало на изпращането на ваксината, ако се получи одобрение от ЕС.

"Представители на „АстраЗенека“ обявиха закъснения в доставката на ваксини спрямо предвижданията за първото тримесечие на годината. ЕК и страните членки изразяват дълбокото си недоволство по този въпрос. Настоявахме за точен график на доставките на базата, на който страните членки да планират ваксинационните си програми, при условие че бъде разрешено пускането на пазара на ваксината", посочи европейската комисарка по здравеопазване Стела Кириакидис, цитирана от БТА.

ЕС има сделка за закупуването на най-малко 300 млн. дози от „АстраЗенека“ с опция за допълнителни 100 млн. дози. Компанията се е ангажирала да достави над 3 млрд. дози по света.

Коментари

Мдаа

Хайде сега,медиите на другарите,да обвинят пак правителството ни.

мутренското правителство е съсредоточило поръчките

върху ваксина, за кото не се е знаело каква ефективност ще има и кога ще бъде одобрена към момента на поръчката. Към онзи момент е имало много повече информация за ваксините, които в момента са одобрени. Но познавайки възможностите си за логистика, гледайки да мине "тънко", а може би и по други причини, правителството "е сложило всичките си яйца в една кошница" - "Астра Зенека".

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.