Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Еврокомисията е получила уверение от Pfizer, че от следващата седмица ще започне наваксването с доставките на ваксини в ЕС.

Това съобщи днес говорителят на ЕК Стефан де Кеерсмаакер.

Тази седмица производителят е забавил доставките, но от следващата седмица ще работи с пълна мощност, уточни той. Очаква се ваксините, поръчани до края на първото тримесечие на годината, да бъдат доставени в срок.

Де Кеерсмаакер окачестви като добра новина факта, че е възможно от флаконите с тази ваксина да бъде извличана и шеста доза при определени условия. Така повече хора ще бъдат имунизирани. Добиването на шеста доза не се отразява на подписаните договорни условия за обема и сроковете на доставките, допълни Стефан де Кеерсмаакер.

Съгласно договорите страните от ЕС, които искат да дарят ваксини, трябва да се допитат до производителя, каза още говорителят. Това се налага, за да се насочват доставките още от завода към страната получател на дарението.

Той също така потвърди, че поверителните договори предвиждат условия, в които се носи отговорност за нанесени щети от поставянето на ваксина. Тези условия са в съответствие с европейското законодателство за отговорността на производителя.                         

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.