Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Групово скубане на трева!“ - такава акция е планирана за днес на пясъчната ивица край т.нар. летни сараи на Ахмед Доган в Росенец. Целта - премахване на трева от мястото. Инициативата е на Организацията за закрила на българските граждани и идва ден, след като общинският съветник от "Демократична България" в Бургас Димитър Найденов се появи на мястото, където преди половин година съпредседателят на обединението Христо Иванов акостира с лодка и бе изгонен и блъскан от гардове на НСО, пазещи почетния председател на ДПС. 

Според активистите плажът е замаскиран като тревна площ преди да бъде внесена жалба  в Административния съд  в Бургас срещу решението на Службата по геодезия в областта  да впише ивицата като плаж , съобщи БНР.

В жалбата до съда проектантът на т.нар. "Догансарай" арх. Калин Тихолов оспорва решението за вписване в кадастъра на ивицата до имота като плаж. Според Организацията за закрила на българските граждани обаче райграсът е изкуствено засаден, за да покаже, че основата на терена не е пясък, а почва. Днес тревата от ивицата ще бъде почистена, каза Бисер Русимов от организацията.

За акцията ще бъдат осигурени мотики, гребла, лопати и предпазни ръкавици, а отпадъците ще бъдат събрани в чували и изхвърлени от организаторите, става ясно още от съобщението за акцията. 

Плажните ивици в страната са изключителна държавна собственост.  Доскоро в кадастъра територията беше определяна като земеделска земя. Миналото лято от Министерството на туризма задействаха процедура по изменение на статута, за да може да се издаде акт за държавна собственост.

Коментари

Доган показва на раята

кой управлява вилаета Булгаристан. Щом казва, че плажът е ливада, значи е ливада! Неговата ливада, неговия вилает. Раята да спи спокойно.ПатрЕотите?!?!
Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Това добре, но, ако някой ден

Това добре, но, ако някой ден българският народ оскубе Сарайския Плевел и Посеркото, който го наторява за да никне, България ще лъсне!

Ха-ха

"Демократи" на "Ленински съботник"

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.