Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Най-голямата платформа за видеосподеляния YouTube последва примера на останалите социални мрежи и блокира профила на президента на САЩ Доналд Тръмп.

Едно видео е изтрито, съобщиха от платформата, собственост на техногиганта Google. Не е ясно какво е имало на кадрите, но според тях то е нарушавало условията за ползване и е премахнато и "във връзка с притесненията за продължаващия потенциал за насилие". Спрени са и коментарите в канала. Това ще продължи поне седмица според правилата на сайта.

По всяка вероятност изтритото видео е коментар на президента пред репортери, в който той критикува социалните мрежи за блокирането му. 

Откакто загубата на Тръмп на президентските избори стана ясна, основните социални мрежи - Facebook и Twitter - започнаха да се отнасят много по-строго към съдържанието, което президентът излива в профилите си в техните платформи. Щурмът на Капитолията, за който Тръмп призоваваше своите последователи, бе последната капка и миналата седмица Twitter и Facebook блокираха президента за призоваване към насилие.

Петима загинаха при нахлуването в сградата на американския Конгрес.

Коментари

....

Ех, как ли щеше да тече животът без 'социалните' медии... Усещам как искат да приложат техниката от Древен Рим 'Damnatio memoriae'.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.