Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Полският премиер Матеуш Моравецки заяви, че корпорациите, притежаващи социални медии, не бива да цензурират мнения, които не споделят, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Моравецки призова за нови правила, които да регулират работата на "Фейсбук", "Туитър" и "Инстаграм" в Европейския съюз.

"Алгоритмите на собствениците на корпоративните гиганти не бива да решават кои възгледи са правилни и кои не са", каза той.

Моравецки направи този коментар дни след като Туитър и Фейсбук спряха акаунтите на президента на САЩ Доналд Тръмп. Двете социални мрежи мотивираха решението си с "опасност от по-нататъшно подстрекаване към насилие" след щурмуването на Капитолия от привърженици на президента.

Без да споменава поименно Тръмп, Моравецки каза, че "свободата на словото е солта на демокрацията. По тази причина трябва да я защитаваме".

"Собствениците на социални платформи не могат да бъдат над закона", каза той и добави, че в Полша "Фейсбук" и "Туитър" са регулирани от закона. "Ще предложим подобни регулации да влязат в сила и в целия Европейски съюз", добави Моравецки.

Коментари

.....

Правилно. Другото е дигитален тоталитаризъм.

Правилно защото,после идва и

Правилно защото,после идва и забрана на думите-словото-както го направиха в Амариканския Конгрес тези дни(Майка Баща ит.н,)-след това ще започнат и да забраняват и мисленето-след това сигурно ще лекуват другомислещите в лудници по Саветцки и т.н. и т.н.вече се е случвало,последното нещо за което мисли бабето Нанси(като близнак на Трамп е)и компания е обединението на американското общество

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.