Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Използвайте Signal!"

Това пише изпълнителният директор на "Тесла" Илон Мъск в своя туитър профил на 7 януари тази година. Става дума за приложението за криптирани съобщения на компаниите около Signal Foundation, което се смята за доста по-сигурно от другите свои алтернативи. Самият Мъск е известен със своята скептичност по отношение на свободата в интернет епохата и действията на някои от гигантите в сферата. 

Още в същия ден обаче акциите на малка фирма за медицинско оборудване започват да поскъпват стремглаво, като до вчера следобед, когато скокът бе спрян, цената им бе полетяла с невероятните 5100% и към момента струва фантастичните 390 млн. долара. 

Причината - дублиране на имената. Базираната в щата Тексас Signal Advance се радваше на най-успешното си рали в историята в продължение на цели три отделни търговски сесии и то въпреки че грешката бе разкрита още в петък. В понеделник, когато последно се наблюдаваше скок, той бе от нови 885%. 

Шокиращата грешка накара дори изпълнителният директор на малката фирма да коментира случая. 

"Настоятелно препоръчваме на хората да подлагат под внимание и проверка всичко и винаги да инвестират своите пари с необходимото внимание", заяви Крис Хаймел пред Bloomberg. 

Той беше и категоричен, че Signal Advance няма никакви връзки нито с Илон Мъск, нито с някоя от неговите компании, нито с приложението на чат Signal.

Що се отнася до медицинската фирма, то тя е толкова малка, че дори не е подавала отчети до Комисията по ценни книжа. Фирмата не е имала приходи в годините от 2014-а до 2016-а. 

Иначе борсата е ставала свидетел и на други такива ситуации. Особено популярен бе случаят отпреди няколко месеца, когато популярността на Zoom Video Communications Inc. нарасна. Тогава някои инвеститори се объркаха и започнаха да тласкат акциите на Zoom Technologies Inc. нагоре. Тази компания всъщност е базирана в Пекин и е производител на компоненти за мобилни телефони. По-късно тя промени името си на ZTNO.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.