Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Щурмът на Капитолия в САЩ ще възвести началото на епохата на по-строги регулации за социалните медии, смята еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон.

В статия в „Политико“ той сравнява насилието във Вашингтон с атаките на 11 ептември 2001 г., довели до глобален удар срещу тероризма. Коментарът на комисаря е озаглавен „Капитолият – 11 септември за социалните медии“.

„Както 11 септември беляза смяната на модела за глобалната сигурност, 20 години по-късно наблюдаваме миналото и настоящето на дигиталните платформи в нашата демокрация“, пише Бретон.

Туитър закри окончателно личния профил на американския президент Доналд Тръмп и достъпа до него на близо 90-те милиона негови последователи. Платформата се мотивира с риск за по-нататъшни призиви към насилие, след като отиващият си държавен глава мобилизира хиляди свои поддръжници на поход към Капитолия.

„Ако все още някой се е съмнявал, че онлайн платформите са се превърнали в системни играчи в нашите общества и демокрации, отговорът бяха събитията на Капитолийския хълм миналата седмица“, изтъква френският еврокомисар.

Според него чрез блокирането на профила на Тръмп социалните медии най-накрая са осъзнали своята отговорност, задължения и начини да предотвратят разпрозтраняването на незаконно съдържание.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.