Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Южна Корея извика иранския посланик, за да му връчи протестна нота заради задържането на плаващ под южнокрейски флаг танкер от иранската революционна гвардия, предаде ДПА, цитирана от БТА.

На срещата южнокорейският представител Ко Кюн Сок призова иранския посланик Саид Бадамчи Шабестари за бързо освобождаване на танкера и на екипажа му, съобщи Йонхап.

Иранският дипломат каза, че 20-членният екипаж, в който има 5 корейци, също както и граждани на Мианмар, Индонезия и Виетнам, е здрав и в безопасност.
Корпусът на гвардейците на Ислямската революция съобщи вчера, че е задържал танкера, защото е замърсявал водите на Персийския залив.

Плавателният съд е транспортиран в Бандар Абас, където се води разследване защо от него е изтичал петрол.

Танкерът е пътувал от Саудитска Арабия до Обединените арабски емирства, регионалните противници на Иран. 

Иран обвини Южна Корея, че държи "в плен" 7 милиарда долара, които му принадлежат

Иран обвини днес Южна Корея, че държи "в плен" седем милиарда долара, които му принадлежат. Ислямската република увери, че задържането на южнокорейски петролен танкер не е извършено за отмъщение, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Вчера Корпусът на гвардейците на Ислямската революция съобщи, че е задържал кораба, защото замърсявал водите на Персийския залив. Танкерът и 20-членният му екипаж са отведени в Бандар Абас, където се води разследване за предполагаемия теч на петрол.

Южна Корея настоява корабът и моряците да бъдат освободени.

Ние не взимаме пленници, макар и често да ни обвиняват в това. Южнокорейското правителство държи в плен, без уважителна причина, седем милиарда долара, които ни принадлежат, каза на пресконференция в Техеран говорителят на иранското правителство Али Рабии.

По думите му властите в Сеул отказват на Техеран възможността да използва тези средства дори за купуване на неща, които не са в санкционния списък на САЩ.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.