Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Южнокорейският техногигант LG Electronics обяви съвместно предприятие с канадска компания за производство на двигатели и други компоненти за електромобили.

Magna International е най-големият производител на авточасти в Северна Америка и е в топ 20 на класацията на сп. "Форбс" вече над две десетилетия.

LG Magna e-Powertrain, както е името на обединението, ще комбинира системите за електрическо задвижване на Magna с компонентите за двигатели и инвертори на LG. И двете компании имат опит в електромобилната индустрия, но в по-ограничен капацитет - така ще могат да се развиват и да работят по-добре съвместно. 

LG не е единственият техногигант, инвестиращ в електромобили - очаква се този пазар да избухне в новото десетилетие. Google, Apple, Samsung - всички те разработват свои електромобили, Amazon пък ползват свои електрованове. 

Компанията представи и концептуален електромобил с пълен автопилот на CES 2020.

Съвместното предприятие ще работи на три локации - САЩ, Южна Корея и Китай, а сделката трябва да бъде одобрена от акционери и регулатори.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.