Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ) е насрочила за днес заседание, на което да разгледа молбата за одобрение на ваксината на американската компания Moderna срещу  COVID-19, съобщава атинският всекидневник "Прото тема", позовавайки се на съобщение на регулаторния орган.

Преди Коледа агенцията даде условно разрешение за ваксината на американо-германския тандем Pfizer/BioNTech, която вече се прилата в ЕС, САЩ, Великобритания и други страни по света. 

Ваксината на Moderna (mRNA-1273) има ефикасност от 94,1% за превенция на заразяване с COVID-19, включително срещу тежки форми на заболяването, и е безопасна според данните от изпитанията, оповестени от фирмата.

По-рано ЕАЛ беше обявила, че ще реши дали да одобри ваксината на Moderna на 6 вместо на 12 януари, какъвто беше първоначалният график. Съкращаването на срока стана възможно, след като американската компания предостави последния пакет с информация по-рано от очакваното.

САЩ одобриха ваксината на Moderna в края на миналата година.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.