Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бащата на британския премиер Борис Джонсън кандидатства за френски паспорт. Това съобщи самият Стенли Джонсън, бивш член на Европейския парламент, пред радио RTL. На референдума през 2016 г. Джонсън-старши гласува за оставане на Великобритания в Европейския съюз. Сега той заявява, че иска да стане френски гражданин заради силни семейни връзки с Франция.

"Ако разбирам правилно, аз съм французин. Майка ми е родена във Франция, майка ѝ е била изцяло французойка, както и дядо ѝ. Така че за мен става дума за възстановяване на своето си. И това ме радва много", казва 80-годишният Джонсън.

Премиерът Борис Джонсън беше едно от лицата на кампанията за напускане ЕС и твърди, че като напълно суверенна държава сега вече Великобритания може да прави каквото си иска.

Въпреки това преди ден, след като парламентът одобри новото споразумение с ЕС, той каза, че "това не е краят на Великобритания като европейска държава. Ние сме в много отношения типичната европейска цивилизация... и ще продължим да бъдем."

"Винаги ще бъда европеец, това е сигурно. Не може да се каже на британския народ: вие не сте европейци. Важно е да има връзки с Европейския съюз", добавя Стенли Джонсън в интервюто, което дава на френски език.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.