Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Китайската компания "Синофарм" (Sinopharm) обяви днес, че една от нейните ваксини срещу COVID-19 е ефективна в 79 на сто от случаите, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Агенцията отбелязва, че този процент е по-нисък, отколкото при американските й конкуренти "Пфайзер" и "Бионтех" и "Модерна".

"Синофарм" е първата китайска компания, която дава такава статистика. Тя съобщи днес, че нейната ваксина е ефективна в 79,43 процента от случаите.

За сравнение "Пфайзер" претендира за 95 на сто ефективност, а "Модерна" - за 94,1 процента.

Британската компания "Астра Зенека" обяви, че ваксината, която разработи съвместно с Оксфордския университет, е ефективна в 70 на сто от случаите. Ефективността обаче може да достигне 100 процента при поставяне на две дози, припомня АФП.

Китай, където новият коронавирус, причиняващ заболяването COVID-19, се появи в края на миналата година, вложи огромни средства за разработване на ваксини, които обеща да направи "световно обществено благо". Страната, която на практика овладя епидемията на своя територия, бе принудена да провежда клинични изпитания в други държави, където вирусът продължава да се разпространява интензивно, отбелязва АФП.

Пет китайски ваксини са в трета фаза от клиничните изпитания.

"Синофарм" не уточни дали тези тестове са приключили при първата ваксина. Компанията обаче съобщи, че е подала пред китайските власти молба за нейното одобрение.

Междувременно, световните агенции съобщиха, че първите пратки от китайската ваксина "Синовак" са пристигнали тази сутрин в Турция.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.