Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Здравният министър Костадин Ангелов отхвърли идеята на колежката си в кабинета Марияна Николова да се удължи работното време на хотелските ресторанти до 00,30 ч на Нова година. Той коментира предложението в профила си във Фейсбук.

Тази сутрин вицепремиерката и министърка на туризма Марияна Николова обяви, че ще предложи в нощта на 31-ви ресторантите в хотелите да имат право да работят до 00,30 ч. и туристите да могат да посрещнат новата година в заведенията. Според нея това е искане на хотелиерския бранш.

Малко по-късно ресторантьорите обявиха това за дискриминация. 

Ангелов посочи два аспекта в казуса - "формален и морален".

"Формалният - в сила е заповед от 18-ти декември, която регламентира работното време на ресторантите на територията на местата за настаняване. Не виждам основание тази заповед да бъде редактирана", пише той.

Моралният аспект е по-сложен, смята министърът, тъй като мнозинството българи ще прекарат празника у дома, "спазвайки мерките коректно и съвестно".

"Да искаме разхлабване на мерките за друга част от българите, които така или иначе попадат в изключенията на заповедта от 18-ти декември, намирам за некоректно към мнозинството от сънародниците ни", казва Ангелов, като подчертава, че това е лично негово мнение.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.