Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Премиерът Бойко Борисов призова шефа на COVID отделението в столичната инфекциозна болница д-р Атанас Мангъров да се ваксинира публично, след като здравният експерт му съобщил, че така или иначе възнамерява да го направи. Това заяви министър-председателят по време на съвместно посещение със здравния министър Костадин Ангелов в столичен център за ваксиниране.

Преди това Борисов обясни, че след одобрение на Европейската агенция по лекарствата и ЕК тепърва в България ще бъдат доставяни различни ваксини и личните лекари ще обяснят коя е най-подходяща.

"Дотогава тези 70-80 хиляди като дойдат, ще бъдат предоставени на хората на първа линия. И ще видите, че процентът ще го достигнем. Защото да - в началото всеки се пита близо ли е, или не. Сега когато виждат знаковите ни доктори, тези, които вярват в науката и медицината... даже и с Мангъров говорих и той ще се ваксинира, ако не се е ваксинирал. И него го ваксинирайте публично, защото ми каза, че е 100 процента за ваксиниране. Нали, аз поддържам и с двата лагера контакти, за да е точно", сподели с усмивка премиерът.

По-късно Мангъров заяви, че няма да се ваксинира, тъй като има изградени антитела след като е изкарал вируса безсимптомно. Но специалистът препоръча на хората на възраст или с хронични заболявания да го направят.

Преди това здравният министър обясни, че на 27 декември в страната са били ваксинирани 699 души. Най-много са имунизираните в Пловдив, следват София, Бургас и София-област.

Преди това Борисов даде оценка и на наложените в страната ограничения през месец декември и откри паралел между санирането и ваксините.

"Като анализ на резулаттите. Мерките бяха навременни, точни, максимално щадящи свободата и резултатите на смъртността и заболеваемостта спаднаха. Натискът върху интензивните отделения спадна и голямата ни радост е, че излекуваните са в пъти повече от починалите. Сега - ваксината. Тя ще стане като санирането. В началото минаваха емисари и ги плашеха, че като се санират ще се вдигнат данъците, някой ще им ги купи. Сега кметовете само за това питат - кога ще се санира".  

Коментари

Защо още нема фото

как "ваксинират" Барба Ганьо с витамин "Ц"? Да дойде допълнителен кураж на 80% от матряла.
Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

?

До кога с тая Мангъровщина? Защо простотиите са ви толкова интересни? А бате Бойко скоро ще разбере , че с много дини под една мишница не става.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.