Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Разработчиците на ваксината срещу COVID-19, създадена от Оксфордския университет и британско-шведската компания "АстраЗенека", са открили начин да осигурят на препарата ефективност над 90 на сто.

Това заявява в публикувано днес интервю за "Сънди таймс" изпълнителният директор на фирмата Паскал Сорио, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"В един момент ще публикуваме тези данни", уверява той.

Ефективността на одобрената вече във Великобритания и ЕС ваксина на "Пфайзер/Бионтех" достига 95 процента, на препарата, предлаган от "Модерна" - 94,5 на сто и приблизително на същото ниво е ефективността на руската ваксина "Спутник V", напомня агенцията.

"АстраЗенека" смята също да провери доколко ще може нейният медикамент да защитава хората от новия генетичен вариант на COVID-19, открит във Великобритания, добави Сорио.

На 21 декември Руският фонд за преки инвестиции, руският институт "Гамалея", разработил ваксината "Спутник V", "АстраЗенека" и руската компания "Р-фарм" подписаха споразумение за клинични изследвания на комбинация от антикоронавирусни ваксини - съвместно използване на "Спутник V" и препарата на "АстраЗенека", с цел да се получи по-трайна защита на човека от новия патоген. Проучванията ще започнат в най-скоро време, посочва ТАСС.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.