Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Британско-шведската фармацевтична компания "Астра Зенека" спря третата фаза на изпитванията в САЩ на ваксината срещу коронавирус, която разработва.

Причината е появил се страничен ефект при един от пациентите. Това съобщи вчера на уебсайта си американското медицинско списание "Стат", позовавайки се на представител на компанията, предадоха Ройтерс и ТАСС.

По думите му спирането ще позволи да се направи анализ на данните за безопасността.

Представителят на "Астра Зенека" посочи, че спирането на изпитванията е "от рутинен характер и е необходимо, ако се установи разстройство, за което причината е потенциално неизвестна".

В същото време "Стат" уточнява, че участникът в теста, който е проявил странични ефекти от ваксината, се очаква да се възстанови, предаде БТА.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.