Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Разбира се, за мнозина това време от годината ще бъде белязано от тъга; някои скърбят за загубата на свои скъпи хора, а на други им липсват приятелите и роднините, които са далеч от тях в името на безопасността, но всичко, което те искат за Рождество Христово, е просто една прегръдка и ръкостискане.

Ако сте сред тях, не сте сами. И бъдете сигурни, че мисля и се моля за вас". 

Това бе част от посланието на кралица Елизабет II, която по традиция всяка година се обръща към нацията на Рождество Христово. 

94-годишната кралица на Обединеното кралство говори за надеждата за бъдещето.

"Забележително е, че година, принудила хората да бъдат отделени едни от други, в много отношения също така ни сближи. Аз и членовете на моето семейство се вдъхновявахме от истории на хора от различни кътчета на Общността на нациите, помагали на нуждаещи се и занимавали се с доброволческа дейност. Хората в Обединеното кралство и по целия свят достойно отговориха на предизвикателствата, които ни донесе тази година", заяви тя.

Кралицата припомни известната библейска притча за добрия самарянин, като отбеляза, че в тези трудни времена навсякъде по света е имало подобни хора, "проявяващи грижа и уважение към всеки, независимо от пол, раса или произход".

"Учението на Христос ми служеше като вътрешен източник на светлина, както и разбирането за смисъла и целта на живота, което можем да усетим, като се съберем заедно за молитва", каза Елизабет II.

Тя изтъкна как заради пандемията хора от различни вероизповедания не са могли да честват традиционни празници по обичайния начин, но изрази възхищението си от духа, който хората са показали, изправени пред трудностите.

"Толкова се гордея и съм трогната от този тих, несломим дух. Особена благодарност изказвам към нашите млади хора за техния принос", каза още в речта си кралицата.

Тази година Елизабет II и съпругът й Филип промениха плановете си за Рождество Христово, оставайки за празника в замъка "Уиндзор", без други членове на кралското семейство, каза говорител на двореца, вместо да се съберат всички в имението "Сандрингам". Обикновено стотици почитатели се събират, за да поздравят членовете на кралското семейство, когато те отиват на църква за Рождество Христово, но тази година заради пандемията ритуалът беше отменен.
Говорител на Бъкингамския дворец каза, че не са планирани никакви посещения тази година, съобщи още БТА. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.