Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ваксинирането в целия Европейски съюз срещу COVID-19 ще започне на 27, 28 и 29 декември, съобщи председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен.

"Заедно защитаваме гражданите ни. По-силни сме, когато сме заедно", написа тя в туитър.

Малко след това говорителят на ЕК Ерик Мамер уточни, че доставките ще започнат на 26 декември, ако Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) даде разрешително за достъп до европейския пазар на първата ваксина на Pfizer-BioNtech.

Известно е, че то може да бъде дадено на 21 декември. А вчера стана ясно, че при това положение Комисията може да разреши пускането на ваксината на пазара още на 23 декември.

Мамер допълни, че предстои и даването на разрешителни на ваксините на другите дружества, с които ЕК е сключила договор.

Друг говорител - Стефан де Кеерсмаакер, съобщи, че ЕК е започнала проучвателни преговори с фармацевтичната компания Novavax за евентуално закупуване на 100 млн. дози. Допълнително могат да бъдат закупени още толкова. Това е седмата компания, с която Комисията преговаря, след като вече подписа договор за закупуване на ваксини с 6 други фармацевтични дружества.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.