Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът на САЩ Доналд Тръмп потвърди, че ще наложи вето на приетия в петък от Конгреса бюджет за отбрана, предадоха ТАСС и Франс прес, цитирани от БТА.

"Китай ще се възползва най-много от нашия нов закон за отбраната! Ще му наложа вето", посочи в Туитър американският президент, който се противопоставя на текста по няколко причини.

Тръмп твърди, че законът не включва клауза за премахване на юридическа протекция на социалните мрежи, които според милиардера републиканец са пристрастни срещу него.

Президентът не е съгласен и с това, че законът за финансиране на Пентагона открива възможността да се преименуват военни бази, кръстени на генерали от Конфедерацията, воювали за запазване на робството.

Отказът на Тръмп да обнародва този закон не означава непременно, че той е мъртвороден, отбелязва АФП. Точно обратното - бюджетът от 740,5 милиарда долара за отбраната на САЩ беше приет със смазващо мнозинство в Камарата на представителите и с 84 срещу 13 гласа в Сената, което представлява супермнозинство, позволяващо да се превъзмогне президентското вето.

Проектът предвижда и санкции срещу руските газопроводи Северен поток-2 и Турски поток, както и срещу Турция заради закупените от нея руски зенитни ракетни системи С-400.

В текста е посочено и че на Украйна ще бъдат отпуснати 250 милиона долара (спрямо 300 милиона предходната година) в рамките на инициативите за сътрудничество в сферата на сигурността.

Ключови думи

Коментари

Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

Ха ха

х аха дали сам си вярва
Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

С настъпването на края, този

С настъпването на края, този от жалак палячо се превърна в загубил всякакъв контрол злодей!
Apollo XIII's picture
Apollo XIII
turbulentus

Тръмп

живее в собствен измислен свят, както нашия Боко…

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.