Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей присъди посмъртно престижно военно отличие на убития ирански ядрен физик Мохсен Фахризаде, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Специалистът по ядрена физика бе убит в края на ноември близо до Техеран.

Той е удостоен посмъртно с медала "Наср" (в превод от персийски "Победа").

Отличието бе връчено от името на Хаменей от ръководителя на генералния щаб на иранските въоръжени сили, дивизионен генерал Мохамад Бакери, на вдовицата на специалиста. Медалът е придружаван от сертификат, подписан от аятолаха.

Фахризаде бе шеф на Организацията за изследвания и иновации в областта на отбраната и заместник-министър на отбраната на Иран. Той е допринесъл за антиядрената защита на страната си.

Иран обвинява Израел, че е поръчал атентата срещу учения, извършен с помощта на огнестрелно оръжие, направлявано чрез сателит. Израел не реагира на тези обвинения.

През 2018 г. израелският премиер Бенямин Нетаняху представи Фахризаде като директор на иранската тайна военна ядрена програма. Иран винаги е отричал да има такава програма.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.