Антъни Джошуа нокаутира Кубрат Пулев в деветия рунд на мача за четири световни титли в тежката категория на професионалния бокс в лондонската зала "Уембли арена". Българинът преди това четири пъти беше в нокдаун. Чудо е, че в третия рунд оцеля и продължи.

Шампионът спечели почти всички рундове, ударите му бяха по-чисти и тежки, по-добре се движеше и лесно намираше слабите страни на съперника си. Кобрата нито веднъж не успя да го разклати, въпреки че имаше попадения.

Сега Джошуа се приближава до мечтан и желан мач със своя сънародник Тайсън Фюри, който може да обедини всички световни титли в дивизията. На Антъни липсва само една - на WBC, и тя е притежание на Циганския крал.

В залата имаше около 1000 зрители - толкова разрешават британските власти, според това в коя зона на пандемията се намира британската столица. Присъстваше легендарният Флойд Мейуедър. Джошуа отиде първо при него край ринга, малко след като просна Кобрата на пода. Двамата топло се прегърнаха и поздравиха.

Обстановката бе наелектризираща. 1000 зрители - преобладаващо англичани, създадоха атмосфера като за много повече. Прозвуча парето Sweet Caroline на Нийл Даймънд, боксовият химн във Великобритания. 

Флойд Мейуедър

Първи на ринга излезе Кубрат Пулев - с червено наметало и под звуците на "Притури се планината". Освирквания почти не се чуха.

Малко след това се появи и Антъни Джошуа - с надъхващи думи на видеоекрана и по пътека, от двете страни на която бяха запалени буквите AJ. Ехтеше друг боксов хит - Burning heart (от "Роки") на легендарната рокгрупа "Сървайвър".

Двамата размениха погледи на ринга, българинът леко се усмихна с духа на поведението си кантара в петък.

Клуб Z проследи двубоя с текст на живо - рунд по рунд.

I рунд

Предпазлив рунд, двамата предимно се дебнеха. Десен и ляв прав в главата на българина пласира Джошуа. Пулев отвърна с десни и ляво кроше. Може би рунд за британеца.

II рунд

Двамата започнаха този доста по-агресивно и раздвижено. Джошуа реализира серия в главата и тялото на съперника си. Кубрат пак се подсмихна - като в мача с Кличко. Антъни атакува предимно с лявата ръка, но вкара и десен. След гонга Пулев провокира шампиона, двамата размениха реплики. Рунд за Джошуа.

III рунд

Нокдаун! В средата на рунда Джошуа засипа българина с удари - крошета и ъперкъти. Нашият се обърна два пъти, което е нокдаун. Извади широка нервна усмивка, но положението не бе до смях. Съдията брои, а Кубрат бе на крака. Втори нокдаун! Този път Пулев падна. Десни и леви крошета на Джошуа плюс ъперкъти. Шампионът явно тръгна да нокаутира съперника си с невероятна агресия. Гонгът спаси българина.

IV рунд

В началото на рунда Кубрат тръгна напред. Опита да води боя. Малко по-равностоен рунд, но отново за Джошуа. Добре, че Пулев някак оцеля след това, което му се случи в третия рунд.

V рунд

Дясно кроше за Пулев. Джошуа се върна на тактиката си от първите два рунда - да държи дистанция с по-дългите си ръце и ръста и да търси чисти попадения. Десен прав и ляво кроше на сметката на Ей Джей. Няколко добри атаки и на софиянеца. Най-равностойният рунд от началото на мача. Кубрат сякаш започна да напипва ритъм и правилна тактика.

VI рунд

Кубрат получи поредно предупреждение за удар в задната част на главата на Джошуа. Десен прав за Пулев, после и ляв. Комбинации за българина. Този рунд е за него, първият от началото на мача. Макар че съдиите може и да не смятат така. Шампионът поне нямаше превъзходство.

VII рунд

Страхотна атака на Джошуа с ляво кроше и ъперкъти, които попаднаха в целта. Клинч спаси този път Пулев. Той отново успя да се опомни и след това тръгна да атакува. Вкара десен и ляв прав, дясно кроше. Джошуа си върна инициативата.

VIII рунд

Двамата така и не успяха да се нацелят на няколко пъти. Англичанинът избегна опити за удари на Кубрат, както и Пулев, но това е в интерес първенеца в категорията, който има огромно предимство в точките. Все пак ляв и десен прав на Кобрата намериха главата на опонента. Приличен рунд за нашия представител.

IX рунд

Кобрата продължи опитва, но Джошуа не му позволи. И на свой ред намери вярната дистанция и комбинация. Първо беше нокдаун - пореден. И нокаут малко след това. Първо Пулев едва понесе поредица от ъперкъти, след това десен прав го довърши. И имаше и удари с лявата ръка на англичанина. Мачът приключи. Прогнозите се сбъднаха - с нокаут.

Антъни Джошуа запази световните си титли. 

Той е двукратен световен шампион и притежател на поясите на IBF, WBO, WBA и IBO.

Кубрат Пулев за втори път излезе в титлата за титлата. През ноември 2014 г. той загуби от Владимир Кличко с нокаут в петия рунд. Сега изкара малко повече.

Това бе първият мач и на двамата от година насам. Кобрата има вече две загуби, Джошуа остана с една.