Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Фармацевтичната компания AstraZeneca ще проведе съвместно изследване с руския научен център "Н. Ф. Гамалея", Руския фонд за преки инвестиции и групата "Р-Фарм" с идея да комбинира собствената си ваксина срещу коронавируса с руския препарат "Спутник V". Това съобщи клонът на AstraZeneca в Русия в комюнике, предадоха Франс прес и ТАСС, цитирани от БТА.

Програмата предвижда оценка доколко е безопасно и създава ли имунитет комбинираното прилагане на двете ваксини. В изследванията ще участват доброволци над 18-годишна възраст, посочва британско-шведската компания.

Френската фармацевтична корпорация "Санофи" и британската Джи Ес Кей заявиха днес, че разработваната от тях ваксина срещу COVID-19 ще бъде готова едва в края на 2021 г., след като получиха резултати под очакваните от първите клинични изпитания, предаде АФП.

Ходът на програмата "е забавен с цел да се подобри имунният отговор при възрастни хора", посочват компаниите в общо комюнике. Те разчитат препаратът да е на разположение чак през последното тримесечие от идната година, при все, че отначало се надяваха да подадат молба за одобрение през първото тримесечие и да доставят през 2021 г. един милиард дози.

Неотдавна "Санофи", работеща по ваксината съвместно с Джи Ес Кей, заяви, че смята да започне последните тестове върху хора (т. нар. фаза 3) в края на декември, припомня АФП.

В момента имунният отговор при лица от 18 до 49-годишна възраст е "сравним с този при пациенти, възстановени след заразяване с COVID-19", но "недостатъчен" при по-възрастни, се уточнява в комюникето.

Ключови думи

Коментари

....

Нима? Вчера тук г-н Манол Пейков твърдеше, че в Русия нямало наука и медицина, но иначе харесва страната и културата й.
Ка Путин's picture
Ка Путин
КаПутин

Ваксиничокът на Дядя Вова

Това че местният клон на една компания по незнайни причини е решил да прави съвместни проучвания, далеч не означава, че ваксиничокът на Дядя Вова става за нещо. Ще разберем... Засега само на мужици е пробван и то с неизвестен резултат.
 's picture

Бобо

спутничока

Две седмици преди и две седмици след ваксиниране със Спутник не трябва да се пие алкохол и така два пъти, това прави два месеца, че той руснака ще си умре директно без "водачка" за това време...Гамалейци нещо не са осмислили тоз момент...

Куроедовците елегантно решиха

Куроедовците елегантно решиха въпроса с недостига на ваксината, като обявиха, че не може да се пие 14 дни преди и 42 дни след първата ваксина. С това въпросът с масовото ваксиниране се реши радикално - такова няма да има.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.