Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германското председателството на Съвета на ЕС и Европарламентът постигнаха временно споразумение за проекторегламент срещу разпространението на терористично съдържание онлайн.

Целта е бързо премахване на такова съдържание в интернет и и създаването на общ за всички страни членки инструмент. Предложените правила ще се отнасят до доставчици, осигуряващи услуги в ЕС, независимо дали централите им са в Съюза или не.

Компетентните органи в държавите членки ще имат правомощията да издават заповед на доставчиците за премахване на терористично съдържание или за блокиране на достъпа до него във всички страни от ЕС. Доставчиците ще разполагат с един час да изпълнят нареждането. Властите в страната, където е базиран доставчикът, получават правото да проверяват заповедите, издадени от други членки на Съюза.

Сътрудничеството с доставчиците ще бъде осигурено чрез контактни точки за обработка на нарежданията.

Работа на страните членки е да определят правилата за наказания в случая на неизпълнение.

Доставчиците, изложени на терористично съдържание, ще трябва да предприемат мерки срещу злоупотреба с услугите им и за да ги защитят от разпространението на това съдържание. Компаниите сами избират какво да приложат.

Интернет доставчиците, предприели мерки срещу разпространението на терористично съдържание през определена година, трябва да съобщят публично за действията си в този период.

Същевременно предложените правила гарантират правата на редовите ползватели и бизнеси, включително свободата на словото и информация, както и свободата на предприемачеството. Това включва правото на защита и на потребителите, чиито съобщения са премахнати, и на доставчиците. Те ще могат да подават оплаквания.

Коментари

Чакаме!

А дали ще важи за ФБ? Не вярвам, като гледам българския екип на ФБ - и сега докладваме хибридните терористични руски фалшификации. Няма реакция, не били вредни.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.