Тази вечер ще станат ясни и последните осминафиналисти в Шампионската лига, както и отборите, които продължават в Лига Европа. Приключват двубоите от още четири групи.

В гр. А шампионът "Байерн" е непоклатимо първи с 13 т. "Залцбург" пък има последен шанс срещу "Атлетико" (Мадрид) като домакин. "Дюшекчиите" водят с 2 точки - 6 срещу 4, така само победа върши работа на австрийския тим. Активът на "Локомотив" (Москва), който гостува в Мюнхен, е 3 т.

Група В е най-интересната в Шампионската лига. Преди двубоите тази вечер ситуацията е следната: 1. "Борусия" (Мьонхенгладбах) - 8 т., 2. "Шахтьор" - 7 т., 3. "Реал" (Мадрид) - 7 т., 4. "Интер" (Милано) - 5 т. И четирите отбора имат шанс, а сметките са много.

Има вариант, при който на рекордьора по титли "Реал" да стигне и равенство, но е сигурно, че грандът ще гони победа срещу "Борусия". Ако "белите" не останат в турнира, треньорът Зинедин Зидан може и да види изхода.

В група С "Манчестър Сити" е първи, "Порто" - втори, а "Олимпиакос" и "Олимпик" (Марсилия) са с по 3 т. и таят надежди за третото място.

"Ливърпул" е №1 в гр. D с 12 т. "Аталанта" дотук е с 8 т., а "Аякс" - 7 т. Нидерландският колос приема "бергамасите" с пряк сблъсък за 2-3 място. "Мидтиланд" все пак взе точка в предишния кръг.

Тази вечер от 19:55 часа трябва да се доиграе мачът "Пари Сен Жермен" - "Истанбул Башакшехир", прекъснат снощи заради расистки обвинения към четвъртия съдия.

Програмата

Група А

22:00 ч:  "Залцбург" - "Атлетико" (Мадрид)

22:00 ч:  "Байерн" (Мюнхен) - "Локомотив" (Москва)

Група В

22:00 ч: "Реал" (Мадрид) - "Борусия" (Мьонхенгладбах), пряко по "бТВ екшън"

22:00 ч: "Интер" (Милано) - "Шахтьор" (Донецк), пряко по "Ринг"

Група С

22:00 ч: "Олимпиакос" (Атина) - "Порто"

22:00 ч: "Манчестър Сити" - "Олимпик" (Марсилия)

Група D

19:55 ч: "Аякс" - "Аталанта", пряко по "бТВ екшън"

19:55 ч: - "Мидтиланд" - "Ливърпул", пряко по "Ринг"

Група G

19:55 ч: "Пари Сен Жермен" - "Истанбул Башакшехир", доиграване при 0:0 от 14-ата минута