Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Евродепутатът Александър Йорданов, избран като такъв от съвместната листа на ГЕРБ и СДС, влезе в открита конфронтация с журналистка от БНР, определяйки я като "махленска клюкарка", която задавала "тъпи въпроси" и повтаряла като "развален грамофон няколко опорни точици". Става въпрос за авторитетния журналист от радиото Силвия Великова, която бе поканила Йорданов в ефира на предаването "Политически НЕкоректно" по повод 31-вата годишнина от създаването на СДС днес.

Разговорът се състоя вчера и всеки, който го е слушал, може да установи, че на евродепутатът не му се харесват въпросите за състоянието на Съюза на демократичните сили към днешна дата, за електоралната му тежест без партньорството с ГЕРБ, за собственото му поставяне в съвместната листа за Европейския парламент и др.

Вместо това разговорът се превръща в "говорилня", при която Йорданов опитва да води монолог, а не диалог - въпреки настояването на Великова интервюто да се проведе като такова - т.е. с въпроси и отговори. В един момент дори обвинява персонално журналистката, че била искала предсрочни избори - твърдение, базирано на неясно какво.

"ДАДОХ ИНТЕРВЮ НА КРАЙНО НЕВЪЗПИТАНА ЖУРНАЛИСТКА, ЗА КОЕТО СЪЖАЛЯВАМ. Повтаряше като развален грамофон няколко опорни точици. Поведението й бе на махленска клюкарка. Но няма как, уважавам Националното радио и заради неговите слушатели приех да отговарям на тъпите й въпроси", написа в резултат Йорданов във фейсбук профила си снощи.

Видимо, Йорданов изтри публикацията от профила си - днес, около 16 ч. Но ето и скрийншот от нея:

 

Изтри и още един коментар, публикуван по-рано днес и гласящ: 

"Лайкучката не хапе, а ухае!" - казал го е поетът. Има журналистки, които ни убеждават, че не е така."

"Това не са неудобни въпроси. Това са журналистически въпроси"

Потърсихме за коментар Силвия Великова. 

"Наистина не знам какво го е вбесило. Това е силно казано интервю, а опит за разговор. Той искаше да монологизира, не искаше да отговаря на никакви въпроси, на места аз говоря върху него", заяви тя.

"Риторичен е въпросът дали е поведение, допустимо за евродепутат", допълни Великова. - "За мен това беше абсолютно недопустимо поведение в национален ефир."

По думите й поводът за интервюто е била годишнината от създаването на СДС, като в момента Йорданов е най-високопоставеният представител на Съюза именно като европейски представител.

"Това е абсолютно безпрецедентна случка в кариерата ми, никога не съм имала такова интервю в живота си", посочи още журналистката с дългогодишен опит.

Според нея явно евродепутатът е подходил към интервюто с нагласата, че ще каже каквото иска да си каже и че няма да отговаря на въпроси, като защо е бил поставен под номер шест в лисатата, защо преди това е критикувал премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, дали ако СДС не беше заедно с ГЕРБ на тези избори, щеше да има евродепутат и пр.

"Това не са неудобни въпроси. Това са журналистически въпроси. Можеше чрез отговорите си да убеди мен и слушателите, че нещо не е вярно, а не чрез такова поведение", заяви в заключение журналистката от БНР.

Коментари

Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Неприемливо е да се

Неприемливо е да се предполага, че с мех с биологични отпадаци разсъждава!

Който е слушал интервюто....

Знае, че реалноста е обратна на статията! Журналистката бе бетер Бенатова!!! Бенатовщината завладя медиите! Лъжи и внушения.
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

??????

Да!!! Верно коронавируса оставял следи и в мозъка.. Сле изцепването на евродупитатин Шашко за дървените глави и дървеняците.. Не се е възстановил.. Ковиде, ковиде, версиите ковиде..

Колко долен може да бъде човек.

Да се опозориш на тези години... Да сте жив и здрав, г-н Йорданов. Толкова за вас.
 's picture

Бобо

Сашо малебито

СДСто измислено от ДС и Луканов още живее в главата на Сашко.... Заради такива гниди България е на този хал, царство на Прасетата....Кочина.
Филип Боев's picture
Филип Боев
Филип Боев

Филип Боев

Всеки човек му се случва да каже глупост, но когато политик говори глупости и се опитва да звучи важно това е жалко, нелепо и обидно. И това е Евродепутат!!!
Бял Полуовес Вожд's picture
Бял Полуовес Вожд
Бял Полуовес Вожд

Ако се направи

сериозно разследване, може да се окаже, че СДС в момента е с по-малко действителни членове отколкото партията на Костя Копейкин. И е също толкова незаконна. Ма как да не се изнерви Сашето? От стрес ще вземе да натрупа още излишни килограми. Но за да има разследване трябва да има главен прокурор. А то няма. Има само каскеть.
 's picture

Васисуалий Лоханкин

Силвия Мъникова и "големият" Ал

Т.нар. журналистка и т.нар. политик. Всеки плещи някакви свои опорки. Диалог няма. Лаладжии. ... Все пак е любопитно да се прочете или изслуша цялото т.нар. интервю, за да си състави човек мнение за нивото им.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.