Част от Южната дъга на Околовръстния път отваря за движение от тази сутрин. Става дума за ремонтирания участък от "Младост" до "Горубляне".

Участъкът, дълъг 1,7 км, е с временна организация и маркировка, като целта е да се улесни трафикът при по-сложните зимни условия.

Ремонтът на Южната дъга, който трябва да свърже големият софийски квартал "Младост" и магистрата "Тракия", отваря постепенно в последните месеци. На мястото на двулентовия стар път се изгражда шестлентов път в участък от 6 км.

"Догодина работата ще продължи с полагане на последния износващ слой асфалт и довършителни работи", написа кметицата на София Йорданка Фандъкова в своя фейсбук профил.

По план той трябва да бъде приключен напълно до края на 2021 г., но според "Пътна инфраструктура" е възможно да бъде завършен и по-рано.

Премиерът Бойко Борисов тази сутрин инспектира ремонтните дейности по участъците от Южната дъга, по които работата продължава, заедно със зам.-министъра по регионално развитие Николай Нанков. Той подчерта важността на качественото изпълнение на новия път. 

"Това го правим за тези населени места, да не карат по дупки. Строителството става в условията на пандемия, работи се с маска, чакайте аз да сложа", коментира Борисов. "Идеята е да пуснем тази част сега, напролет още."