Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Китай ще строи изследователска база на Луната, съобщи ТАСС, позовавайки се на китайската телевизия CGTN (Си Джи Ти Ен),

"Ние ще изстрелваме последователно апарати "Чанъе" с номера 6, 7 и 8", каза Сюй Хунлян, генерален секретар на Националното космическо управление.

Той добави, че "се планира също международна лунна база".

"Лунната база много вероятно ще се превърне в дом на първите хора, които ще живеят на обект, различен от планетата Земя - добавиха от телевизията. - Това ще с случи вероятно след 10 години".

Сю Хунлян обяви също на Международния авиационен и космически форум в Хайкоу, провинция Хайнан, че е публикувано техническото задание за ракетата "Чанчжън-9" (Дългият поход-9), която ще бъде използвана за пилотираните полети до Луната, съобщи в. "Чайна дейли". Дължината й ще бъде 93 метра, теглото при изстрелването - 4140 метрични тона, тягата на изстрелването - 5760 тона. Товароносимостта на ракетата ще бъде пет пъти по-голяма от тази на сегашната "Чанчжън-5" и достатъчна за изстрелване на космически кораб с общо тегло 140 тона в ниска земна орбита и на космически кораб с тегло до 50 тона за полет Земя-Луна.

БТА

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.