Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Тази сутрин в едно телевизионно предаване вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че при необходимост, предизвикана от развитието на пандемията от COVID-19, властите имат готовност за нов локдаун. Не стана ясно обаче какви са конкретните параметри, при които властите биха преценили, че има такава необходимост.

В тази връзка бих искал да посоча няколко факта и да задам един въпрос на г-н Томислав Дончев.

1. През 2019 година по данни на НСИ средно на ден в България са умирали 296 души.

2. В последните 5 дни по данни на Националния оперативен щаб средно на ден в България САМО от COVID-19 са умирали 130 души – 44% от среднодневната смъртност през 2019 година.

3. В последната седмица, за която НСИ е публикувал данни – 2-8 ноември, средно на ден са умирали 454 души – с 53% повече, отколкото през цялата 2019 година и с 48% повече, отколкото през същия период на миналата година.

4. Среднодневната смъртност от COVID-19 за този период (2-8 ноември) по данни на Националния оперативен щаб е била 52 души. Т. е., в следващите 13 дни тя е нараснала 2,5 пъти за периода 16-20 ноември.

За мен лично тези факти са много тревожни и говорят за приближаваща се (или вече настъпила) хуманитарна катастрофа. Ако съдя по днешната телевизионна изява на г-н Томислав Дончев, той очевидно смята, че те не създават необходимост от по-драстични мерки за овладяване на пандемията.

В тази връзка е и въпросът ми към него: г-н Томислав Дончев, при какви равнища на среднодневна смъртност от COVID-19 и на обща среднодневна смъртност (защото явно критично расте и смъртността от други заболявания) властите ще решат, че е възникнала необходимост от нов локдаун?

Т. е., каква е, според Вас, допустимата цена, измерена в трупове?

 

Тази сутрин в едно телевизионно предаване вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че при необходимост, предизвикана от...

Публикувахте от Tsvetozar Tomov в Събота, 21 ноември 2020 г.

 

Коментарът на Цветозар Томов е от фейсбук. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.

Коментари

Матряла мучи и върти кръвясали очи

щото за една седмица общата дневна смъртност леко подскочила нагоре, а листата на дърветата падат масово. Тоя Томов да пита Светия синод защо тази смъртност до юни тази година бе по-ниска в сравнение с 2019.
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

2-8 Ноември

2-8 Ноември средно на ден са умирали 454 души от тях 52 души умрели от коронавируса т.е. средно на ден са умирали 402 души НЕ от коронавируса 2019 - средно на ден умират 296 души Тоя Томов или е много прост, или е пълен лицемер и лъжец, мислейки си, че няма да погледем числата: 2019 - средно на ден умират 296 души (не от коронавируса) 2020 2-8 Ноември - средно на ден са умирали 402 души НЕ от коронавируса Но според Томов, голямата смъртност през 2-8 Номври е заради коронавируса ... хем ошашавен, хем тъпанар Всичките тия уплашени и насрани писачи, въобще не си дават сметка, как ще се променят нещата, при 30% от населението преболедували, с имунитет и без страх и напрежение от вируса.
Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Томов, марш в подземието!

───────────────────██ ──────────────────█─██ ──────────────────█───█ ──────────────────█───█ ──────────────────█───█ ──────────────────█───█ ──────────────────█───█▓ ──────────────────█───▓█ ──────────────────█───░█ ──────────────────█───░█ ──────────────────█░░░─█ ───────────▓███──██▓▓███ ───────────██──▓██▓────██ ───────────█▓────█▓─────▓█ ───────────█▓─────█──────░█ ██████─────█▓─────█────────█ ████████▓███░──────█──█▓────█ █░░░░░░█───────────█░███────█▓ ▓██████─────────────█▓██────██ ███████░────────────────────▓█ ▓██████░────────────────────░█ ▓██████░────────────────────▓█ ▓██████░────────────────────█▓ ▓██████░────────────────────█ ▓██████░───────────────────██ ▓███░██░──────────────────█ ▓███──████████████████████ ██████

+ за средния пръст

но стой си в Дневник!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.