Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Естонската министърка на образованието Майлис Репс вчера подаде оставка след медийни съобщения, че води децата си на училище с предоставените й държавен автомобил и шофьор, предаде ДПА.

Според таблоида "Охтулехт" шофьорът от министерството многократно е закарвал и вземал от училище децата на Репс с правителствена кола.

"Бях принудена да съвместявам ролята на министър и на майка. Признавам, че допуснах грешки и се извинявам за тях", написа във фейсбук 45-годишната Репс.

След като случаят беше разгласен, министърката призна, че е използвала многократно държавния автомобил за частни нужди. Въпреки разкритията и последвалия натиск обаче Репс, която има шест деца, първоначално искаше да остане на поста си.

Премиерът Юри Ратас, който я защити, каза, че е приел оставката й със съжаление.

Репс е третият член на правителството, оттеглил се от поста си този месец.

БТА

Коментари

А у нас?

Дали ще видим такова нещо и у нас!?
 's picture

Rhapsody of fire

Нашата шайка не харесва и не

Нашата шайка не харесва и не разбира това.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.